PPP PROJEKTY- OMYL NEBO RACIONÁLNÍ ŘEŠENÍ PROBLÉMŮ FINANCOVÁNÍ PROJEKTŮ VEŘEJNÉHO SEKTORU V PRVNÍCH DVOU DEKÁDÁCH 21. STOLETÍ? - Kliková, Petra; Ševčík, Miroslav, 1958-; Pekárek, Štěpán; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Diplomová práce se zabývá problematikou PPP projektů, jakožto nástrojem spolufinancování veřejnoprávních projektů soukromým sektorem a jejím hlavním cílem je potvrzení nebo vyvrácení hypotéz uvádějících, že PPP projekty jsou efektivnější formou financování veřejných projektů a jsou východiskem z dluhové pasti, do které se státy během posledních desetiletí dostaly. Práce definuje problematiku PPP projektů, jejich výhody, nevýhody a možná rizika, analyzuje jejich využití v ČR a následně komparuje se zkušenostmi z Velké Británie v prvních dvou dekádách 21. století. Teoretická část se tedy bude zabývat problematikou financování projektů veřejného sektoru a PPP projektů při využití deskriptivní metody a metody srovnání. V praktické části práce bude pomocí syntetické analýzy provedena komparace vybraných projektů. Na závěr bude na základě zjištěných poznatků formulováno doporučení pro ČR.
Vedoucí práce: Miroslav Ševčík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses