Zavedení přenosu dańové povinnosti na vybrané zboží - Livora, Tomáš (2016)
Tato práce se zabývá analýzou efektivnosti zavedení mechanismu přenesení daňové povinnosti na mobilní telefony a videoherní konzole v České republice. Tento systém bývá často považován jako účinný nástroj v boji proti kolotočovým podvodům, se kterými se potýkají všechny členské státy EU. Závěrečná část práce porovnává bilanci obchodů s vybranými komoditami mezi Českou republikou a jinými členskými zeměmi EU před zavedením a po zavedení mechanismu na našem území.