Zavedení přenosu dańové povinnosti na vybrané zboží - Livora, Tomáš; Zídková, Hana; Bušovský, Ladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Tato práce se zabývá analýzou efektivnosti zavedení mechanismu přenesení daňové povinnosti na mobilní telefony a videoherní konzole v České republice. Tento systém bývá často považován jako účinný nástroj v boji proti kolotočovým podvodům, se kterými se potýkají všechny členské státy EU. Závěrečná část práce porovnává bilanci obchodů s vybranými komoditami mezi Českou republikou a jinými členskými zeměmi EU před zavedením a po zavedení mechanismu na našem území.
Vedoucí práce: Hana Zídková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses