Do jaké míry jsou použitelné účetní výkazy pro vypořádání mezi vlastníky? - Radová, Karolína; Skálová, Jana, 1967-; Karásková, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Tato diplomová práce se věnuje vypořádání s odcházejícími společníky se zaměřením na společnosti s ručením omezeným. Vypořádání se společníkem probíhá na základě určení takzvaného vypořádacího podílu, který nám říká, na jakou odměnu za svůj obchodní podíl má odcházející společník nebo jeho dědic právo. Vypořádací podíl je definován v zákoně o obchodních korporacích a také existuje značné množství judikátů, které textaci zákona upřesňují a doplňují. Cílem je určit, jakým způsobem by mělo vypořádání s odcházejícím společníkem proběhnout, aby bylo především poctivé a spravedlivé.
Vedoucí práce: Jana Skálová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses