Účetní jednotky v oblasti kultury - Karbusová, Lucie; Skálová, Jana, 1967-; Singerová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Tato bakalářská práce na téma Účetní jednotky v kultuře se zabývá účetními jednotkami v oblasti kultury, konkrétně divadly. Jejím záměrem je popsat historický vývoj těchto jednotek a jejich právní úpravu účinnou v roce 2014, vymezit jejich hlavní zdroje financování a odpovědět na otázku: Jak se daří soukromým divadlům v České republice? Teoretická část je věnována vymezení účetních jednotek (divadel) působících v oblasti kultury a jejich historickému vývoji. Dále popisuje právní podmínky pro podnikání v oblasti kultury dle obchodního práva a vymezuje typy právních forem divadel v České republice. Následující část rozebírá specifika hospodaření společností působících v oblasti kultury z hlediska tržeb za vstupenky a financování těchto účetních jednotek formou dotací. Praktická část je zaměřena na analýzu účetních závěrek 10 divadel v České republice z hlediska kvality vykazování. V konkrétních účetních závěrkách je rozebrána finanční situace a hospodaření soukromých divadel. V závěru je krátké zhodnocení naplnění cíle práce.
Vedoucí práce: Jana Skálová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses