Využití rozpočtu pro řízení na příkladu podniku cestovního ruchu - Duzmambetov, Danil (2016)
Bakalářská práce se zabývá možností použití rozpočetnictví při řízení podniku, který působí na trhu služeb cestovního ruchu. V teoretické části jsou popsány nástroje a metody manažerského účetnictví, které se používají k sestavování podnikových rozpočtů a plánů. Praktická část se skládá ze zhodnocení současného systému rozpočtování nákladů a plánování a z návrhu na optimalizaci systému, který vychází z doporučení uváděných v současné literatuře.