Management amatérské kapely v České republice - Pniak, Jan (2016)
Cílem práce je shrnout dosavadní poznatky na poli managementu amatérských kapel, popsat a analyzovat neumělecké procesy v kapele a vymezit klíčové prvky potřebné pro úspěšný chod kapely. V každé kapitole jsou shrnuty poznatky z dostupných zdrojů, zároveň jsou doplněné autorovými zkušenostmi z praxe a daty z rozhovorů s amatérskými kapelami s původem na Ostravsku. V závěru práce je v případové studii analyzováno fungování kapely Sapien. Z dotazníků i osobních zkušeností z praxe vyplývá, že se amatérské kapely nedostatečně zabývají motivacemi svých členů, celkovou koncepcí kapely i otázce marketingu, především pak analýze své cílové skupiny. Práce poskytuje podklady pro práci manažera amatérské kapely v jejích nejvýznamnějších činnostech.