Ordinace zubního lékaře - evidence a zdanění - Kunešová, Kristýna (2016)
Bakalářská práce se zaměřuje na podnikajícího zubního lékaře, na způsoby evidence příjmů a výdajů a na dopady zvolené evidence na zdanění. Popisuje základní charakteristiky osoby samostatně výdělečně činné a společnosti s ručením omezeným. U osoby samostatně výdělečně činné popisuje daňovou evidenci, uplatňování paušálních výdajů a výpočet daňové povinnosti. U právnické osoby popisuje účetnictví v plném rozsahu a zdanění právnických osob. Praktická část je zaměřena na porovnání zmíněných forem podnikání v oblasti dentální hygieny.