Optimalizace modelu řízení zásob v Rhiag Group - Konečný, Jan (2016)
Práce pojednává o řízení zásob v Rhiag Group. Konkrétně se zaměřuje na zdokonalení modelu pro překup dlouhodobých zásob mezi členy skupiny. Účelem modelu je zvýšení alokační efektivnosti, pro jejíž kvantifikaci slouží hodnota odpisu u jednotlivých skladovaných položek. Autor nejdříve popisuje tvorbu databáze, která vyčísluje přínos překupu zásob, následně testuje optimální algoritmus modelu a určuje maximální hodnoty dodávek mezi jednotlivými členy skupiny. V závěru doporučuje postup při změně dosavadního modelu v souladu s dosaženými řešeními a odhaduje přínos pro skupinu Rhiag.