Ekonomické hodnocení současných revitalizací vodních toků v urbánních oblastech s důrazem na koncept ekosystémových služeb - Paseka, Petr; Zajíček, Miroslav, 1975-; Macháč, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2016)
Tato práce zkoumá vliv konceptu ekosystémových služeb při hodnocení společenských nákladů a užitků revitalizace vodních toků v urbánních oblastech. Jeho možné využití zároveň představí na konkrétním příkladu revitalizace toku ve městě. V teoretické části práce vysvětlí ekonomickou podstatu ekosystémových služeb, vymezí základní související pojmy a představí náhled různých ekonomických škol na danou problematiku i její historický vývoj. Praktická část poté za využití analýzy nákladů a užitků a jejího rozšíření o koncept ekosystémových služeb vyčíslí čisté společenské přínosy nebo náklady vybraného projektu. V závěru pak zhodnotí vypočtené kriteriální ukazatele a pokusí se identifikovat silné a slabé stránky konceptu.
Vedoucí práce: Miroslav Zajíček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomika a správa životního prostředí [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses