Účetní řešení leasingu podle české účetní legislativy, federálního zákona Ruské Federace a IFRS pro malé a střední podniky - Deshchitsa, Olga; Svitlík, Jan, 1987-; Peprníčková, Mariana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Cílem této bakalářské práce je seznámit čtenáře s problematikou leasingu a postupů jeho účtování v různých zemích. Pozornost je věnovaná především metodám zachycení leasingové smlouvy v účetnictví podniku a daňové uznatelnosti výdajů, popř. příjmů. Dalším úkolem je snaha porovnat účetní řešení leasingu podle odlišných standardů. Pro dosažení výše uvedených cílů byl vytvořen souhrnný příklad se splátkovým kalendářem, který je velmi přiblížen reálné situaci v praxi a byl zaúčtován podle českých účetních standardů, mezinárodních standardů pro malé a střední podniky a pomocí ruské legislativy. Každý postup je podrobně rozebrán s ohledem na různé situace, které mohou nastat v reálném životě. V práci je rovněž uveden seznam právních norem, které obsahují informace související s leasingem; druhy leasingu a některé další informace o jeho vývoji v různých zemích. Závěrečným bodem práce je srovnání tří postupů a vymezení shod a rozdílů v metodách účtování.
Vedoucí práce: Jan Svitlík
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses