Účetnictví a financování neziskových organizací v konkrétních podmínkách spolku TANEČNÍHO KLUBU ASTRA PRAHA - Havel, Jiří; Svitlík, Jan, 1987-; Zárybnická Žárová, Marcela, 1959-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Bakalářská práce se zaměřuje na financování, účetní, právní a daňové souvislosti nestátních neziskových organizací v České republice v konkrétních podmínkách spolku TANEČNÍHO KLUBU ASTRA PRAHA. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. Nejprve se věnuje charakteristice neziskových organizací, jejich vývoji, členění a právní úpravě. Studie se v první části zabývá také zákonnou úpravou, účetnictvím, financováním a daňovou problematikou jednoho z nejtypičtějších druhů nestátních neziskových organizací - spolků. V praktické části jsou aplikovány teoretické poznatky do reálného prostředí v konkrétních podmínkách Tanečního klubu Astra Praha. Na představení spolku navazuje analýza účetních výkazů včetně zpracování daňového přiznání za rok 2014. V závěru studie analyzuje příčiny dosavadního vývoje, odhaduje budoucí finanční situaci spolku a vymezuje patřičná opatření.
Vedoucí práce: Jan Svitlík
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses