Elektronické výkaznictví účetních dat pro Českou národní banku - Dušek, Petr; Mejzlík, Ladislav, 1961-; Hora, Michal, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Cílem diplomové práce je vytvořit ucelený přehled o vykazování pro tohoto méně zjevného externího uživatele účetních informací. Práce je rozdělena do dvou částí. První část je zaměřena na stávající systém sběru informací MtS-ISL-SUD a nástupnický systém SDAT. Práce se zabývá jednotlivými částmi a funkcemi současného systému, včetně hodnocení způsobů komunikace, které lze využít pro podávání výkazů, podle různých kritérií. Dále se první část zabývá evropskými požadavky na dohled nad finančním trhem, od kterého se sběr informací odvíjí. Druhá část práce rozebírá samotné výkazy. Ve třech podkapitolách jsou stručně představeny skupiny výkazů s odkazem na příslušnou legislativu. V závěru druhé části je na konkrétním příkladu popsána vnitřní stavba výkazů.
Vedoucí práce: Ladislav Mejzlík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses