Komparativní analýza fúzí realizovaných v roce 2015 - Liška, Tomáš (2016)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku fúzí. Za cíl diplomové práce jsem si stanovil provedení analýzy realizovaných fúzí na území České republiky v roce 2015. V úvodní části jsou popsány základní teoretické aspekty fúzí, včetně jejich zákonné úpravy, jednotlivých forem a motivů k jejich realizaci. Velká pozornost je věnována i procesu debt push-down, při kterém se investor snaží v rámci fúze dostat úrokové náklady z úvěrů na úroveň zdanitelných příjmů s cílem splnění podmínek pro jejich daňovou uznatelnost. Hlavní podstata této práce spočívá v analýze uskutečněných fúzí na území České republiky v roce 2015. Poslední část diplomové práce porovnává vývoj fúzí obchodních společností na území České republiky za období 2010-2015.