Komparativní analýza fúzí realizovaných v roce 2015 - Liška, Tomáš; Skálová, Jana, 1967-; Pěsna, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku fúzí. Za cíl diplomové práce jsem si stanovil provedení analýzy realizovaných fúzí na území České republiky v roce 2015. V úvodní části jsou popsány základní teoretické aspekty fúzí, včetně jejich zákonné úpravy, jednotlivých forem a motivů k jejich realizaci. Velká pozornost je věnována i procesu debt push-down, při kterém se investor snaží v rámci fúze dostat úrokové náklady z úvěrů na úroveň zdanitelných příjmů s cílem splnění podmínek pro jejich daňovou uznatelnost. Hlavní podstata této práce spočívá v analýze uskutečněných fúzí na území České republiky v roce 2015. Poslední část diplomové práce porovnává vývoj fúzí obchodních společností na území České republiky za období 2010-2015.
Vedoucí práce: Jana Skálová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses