Financování veřejné střední školy - případová studia - Pokorná, Žaneta (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou financování středního školství a to konkrétně analýzou financování konkrétní střední školy. Práce je rozdělena do tří částí. První část se zaměřuje na veřejné finance a vymezení pojmů pojící se s nimi, dále pak obsahuje obecné informace týkající se vzdělávání a školství na území České republiky a způsob jeho financování. Druhá část obsahuje obecné informace o střední škole Gymnázium Třebíč a jejím rozpočtem. Poslední část se zaměřuje na návrhy na možná zlepšení v oblasti financování školy.