Specifika islámského účetnictví - Bláhová, Kateřina; Pelák, Jiří, 1977-; Novotný, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Cílem této bakalářské práce je představit islámské účetnictví. Popsat základní pohled na islámské právo Šaría a jak ve své podstatě ovlivňuje islámskou ekonomiku a finančnictví. Následně je kladen důraz na samotný koncept a cíle islámského účetnictví. Na specifických islámských obchodních transakcích je vysvětlen způsob jejich účtování. Závěr práce se zabývá islámskými účetními standardy, od důvodu jejich vzniku po problémy jejich aplikace v islámských finančních institucích. V celé práci se objevuje srovnání islámského a konvenčního účetnictví na základní úrovni.
Vedoucí práce: Jiří Pelák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses