Daňová politika obcí - Krbcová, Nikola (2016)
Předmětem této diplomové práce je Daňová politika obcí.Hlavním cílem mé práce je ověřit, zda existuje vztah mezi zavedením místního koeficientu a sazbou místního poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů. Obecná část diplomové práce je zaměřena na významnost fiskální autonomie, daň z nemovitých věcí a způsob zpoplatnění komunálního odpadu. V praktické části je provedena analýza ve dvaceti vybraných obcích v rámci místního koeficientu, místního poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a vztahu mezi těmito veličinami. Na základě provedených analýz se u vybraného vzorku obcí vztah mezi zavedením místního koeficientu a sazbou místního poplatku za komunální odpad nepotvrdil.