Možnost podpory malých a středních podniků formou dotačních titulů - Tomášek, Martin (2016)
Tato bakalářské práce se zaměřuje na možnosti podpory malých a středních podniků (MSP) formou dotací z evropských fondů. V teoretické části je charakterizován princip podnikání a podnikatelská činnost. Dále tato část obsahuje definici, vývoj a možnosti financování podnikatelských aktivit MSP na území České republiky. Praktická část je zaměřena na analýzu jednotlivých kroků k vytvoření konkrétního projektu vybrané firmy Resort Sv. František s cílem získat dotaci z Programu rozvoje venkova 2014_2020. V závěru práce je hodnocení přínosu daného projektu za předpokladu, že uchazeč dotaci získá a dále obsahuje doporučení ostatním podnikatelům, kteří by chtěli své podnikatelské projekty také částečně financovat z dotací.