Zdanění pasivních příjmů v mezinárodním kontextu - Nekvasilová, Kateřina (2016)
Tato diplomová práce se zabývá zdaněním pasivních příjmů (dividendy, úroky a licenční poplatky), které plynou mezi Českou republikou a Spojeným královstvím. Teoretická část popisuje jejich podstatu a principy zdanění, a to s ohledem nejen na národní legislativu, ale i mezinárodní smlouvy a předpisy, kterými jsou dané země vázány. Diplomová práce je zakončena modelovými příklady, v jejichž rámci je porovnáno efektivní daňové zatížení daňových rezidentů při přijetí pasivního příjmu z druhého státu.