Zdanění pasivních příjmů v mezinárodním kontextu - Nekvasilová, Kateřina; Tepperová, Jana; Stavjaňová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Tato diplomová práce se zabývá zdaněním pasivních příjmů (dividendy, úroky a licenční poplatky), které plynou mezi Českou republikou a Spojeným královstvím. Teoretická část popisuje jejich podstatu a principy zdanění, a to s ohledem nejen na národní legislativu, ale i mezinárodní smlouvy a předpisy, kterými jsou dané země vázány. Diplomová práce je zakončena modelovými příklady, v jejichž rámci je porovnáno efektivní daňové zatížení daňových rezidentů při přijetí pasivního příjmu z druhého státu.
Vedoucí práce: Jana Tepperová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses