Dopad hospodárskej krízy na českú a slovenskú ekonomiku sledovaný cez makroekonomické ukazovatele - Nováková, Kamila; Pavelka, Tomáš, 1975-; Dobrylovský, Jiří, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Bakalárska práca sa zaoberá skúmaním, porovnávaním a analýzou vývoja makroekonomických ukazovateľov v období zasiahnutom hospodárskou krízou v rokoch 2007-2014. Práca je rozdelená do dvoch ucelených častí. Prvá časť je teoretického charakteru, kde ide o vysvetľovanie pojmov, metodík a samotnú charakteristiku vybraných ukazovateľov. V druhej - Praktickej časti sa venujem konkrétnym ukazovateľom (nezamestnanosť, inflácia, HDP), kde sa sústreďujem na analýzu údajov z Českého štatistického úradu, Slovenského štatistického úradu a z EUROSTAT-u. za sledované roky a prípadný dopad na ich hodnoty vplyvom hospodárskej krízy. V poslednej časti praktického úseku zhodnocujem a porovnávam jednotlivé namerané skutočnosti a ich vplyv na ekonomiky oboch štátov.
Vedoucí práce: Tomáš Pavelka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses