Vývoj financování sportovní činnosti z veřejných prostředků v ČR v období 2005-2015 - Broďák, David (2016)
Cílem diplomové práce je provedení analýzy vývoje financování sportovní činnosti z veřejných prostředků v letech 2005-2015. Analýza vychází z historického vývoje vedoucího k současnému systému financování a institucionálnímu rozdělení sportu v České republice. Vývoj financování z veřejných rozpočtů je zkoumán na úrovni centrální i regionální, kde především na centrální úrovni zachycuje jeho nekoncepčnost. Za účelem vylepšení stávajícího systému jsou navržena opatření, která mohou být základem pro vytvoření dlouhodobé koncepce sportu. Dílčí návrhy vycházejí z analýzy vývoje financování sportu v ČR a ve vybraných zemích EU, mezi které patří Francie, Německo, Maďarsko a Slovensko.