Vývoj financování sportovní činnosti z veřejných prostředků v ČR v období 2005-2015 - Broďák, David; Ševčík, Miroslav, 1958-; Pekárek, Štěpán; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2016)
Cílem diplomové práce je provedení analýzy vývoje financování sportovní činnosti z veřejných prostředků v letech 2005-2015. Analýza vychází z historického vývoje vedoucího k současnému systému financování a institucionálnímu rozdělení sportu v České republice. Vývoj financování z veřejných rozpočtů je zkoumán na úrovni centrální i regionální, kde především na centrální úrovni zachycuje jeho nekoncepčnost. Za účelem vylepšení stávajícího systému jsou navržena opatření, která mohou být základem pro vytvoření dlouhodobé koncepce sportu. Dílčí návrhy vycházejí z analýzy vývoje financování sportu v ČR a ve vybraných zemích EU, mezi které patří Francie, Německo, Maďarsko a Slovensko.
Vedoucí práce: Miroslav Ševčík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses