Analýza emise úvěrů v bankovním sektoru ČR v období 2005 - 2015 - Bergauer, Marek; Blahová, Naďa, 1958-; Kaimova, Nadira; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Diplomová práce se zabývá analýzou emise úvěrů mezi lety 2005 a 2015 v bankovním sektoru České republiky. Seznamuje čtenáře s bankovním sektorem v České republice, který je základním zdrojem externího financování jak nefinančních podniků, tak domácností. Emise úvěrů právě těmto dvěma sektorům hraje pro českou ekonomiku podstatnou roli, proto je jí věnována větší pozornost v samostatné kapitole. V práci jsou ukázány vybrané aspekty jako globální finanční krize, vstup České republiky do Evropské unie, výše úrokových sazeb a jejich vliv na úvěrovou emisi. Práce také nabízí čtenáři možnost krátce se seznámit s problematikou finančního cyklu a jeho indikátorem, který má jisté predikční schopnosti.
Vedoucí práce: Naděžda Blahová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses