Odlišnosti ve vykazování nemovitostí dle IFRS pro SME a české účetní legislativy - Turnvaldová, Josefína (2016)
Bakalářská práce se zabývá tématem nemovitostí a jejich vykazováním a oceňováním podle české účetní legislativy a Mezinárodního účetního standardu pro malé a střední podniky. Cílem je poskytnout pohled na tyto dva účetní systémy a provést jejich komparaci v teoretické rovině. Praktická část znázorňuje problematiku vybraných odlišností na ilustrativním příkladu tří nemovitostí. Klíčová slova: IFRS pro SME, česká účetní legislativa, vykazování, oceňování, nemovitosti