Význam referenčních úrokových sazeb a manipulace s úrokovou sazbou LIBOR - Kopejtko, Marek; Brůna, Karel, 1973-; Jakl, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Diplomová práce se zabývá bližší analýzou londýnského librového mezibankovního trhu. Jsou diskutovány jeho změny v důsledku globální finanční krize i jeho současný stav. Zvláštní pozornost je věnována vlivu Bank of England a overnight segmentu řízení likvidity, v tomto rámci jsou sledovány spready hlavních úrokových sazeb. V návaznosti na analýzu mezibankovního trhu jsou vymezeny IBORové referenční sazby, jež jsou na tomto trhu utvářeny. Práce zevrubně popisuje jejich význam, využití i proběhlé manipulativní praktiky a následně je provedena komparace jednotlivých typů referenčních sazeb ve vazbě na principy jejich stanovování a implementované reformy.
Vedoucí práce: Karel Brůna
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses