Analýza činnosti operního souboru Divadla Josefa Kajetána Tyla v Plzni - Kopřivová, Zuzana (2016)
Pro svou bakalářskou práci jsem zvolila analýzu činnosti operního souboru v rámci vícesouborového Divadla Josefa Kajetána Tyla v Plzni. V úvodní části se věnuji teoretickým faktům týkajícím se oblasti divadelní a operní produkce v České republice. Rozeberu různé právní formy divadel, typologii divadel a divadelní strukturu v ČR. Teoretická část je zakončena popisem situace Divadla J. K. Tyla v Plzni (dále jen DJKT). Jsou zde prezentovány základní ukazatele jeho výkonnosti a produkce. Na teoretickou část navazuje část praktická, ve které se již přímo věnuji tématu opery v DJKT. Na základě vlastních poznatků, informací z rozhovorů s ředitelem divadla, šéfem opery a dramaturgem opery a vlastního dotazníkového šetření analyzuji tento soubor z mnoha pohledů. V závěru shrnu, zda je tento soubor úspěšně fungující, nebo ne.