Nezamestnanosť absolventov vysokých škôl na Slovensku - Gabria, Miroslav (2016)
Nezamestnaní mladí absolventi vysokých škôl tvoria špecifickú skupinu na trhu práce a preto je im potrebné venovať zvýšenú pozornosť. Bakalárska práca je rozdelená na teoretickú a analytickú časť. V teoretickej časti sa zaoberá pojmami ako je trh práce, nezamestnanosť a jej delenie. Druhá časť bakalárskej práce analyzuje nezamestnaných absolventov na základe študijného odboru, ukončenej konkrétnej vysokej školy v previazanosti na regióny pomocou verejne dostupných štatistík. Práca taktiež identifikuje celkové problémy, ktoré existujú na Slovenskom trhu práce. Záver práce vysvetľuje zistené súvislosti vyvodené z analytickej časti a naskytuje možné riešenia.