Nezamestnanosť absolventov vysokých škôl na Slovensku - Gabria, Miroslav; Pavelka, Tomáš, 1975-; Rusmichová, Lada; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Nezamestnaní mladí absolventi vysokých škôl tvoria špecifickú skupinu na trhu práce a preto je im potrebné venovať zvýšenú pozornosť. Bakalárska práca je rozdelená na teoretickú a analytickú časť. V teoretickej časti sa zaoberá pojmami ako je trh práce, nezamestnanosť a jej delenie. Druhá časť bakalárskej práce analyzuje nezamestnaných absolventov na základe študijného odboru, ukončenej konkrétnej vysokej školy v previazanosti na regióny pomocou verejne dostupných štatistík. Práca taktiež identifikuje celkové problémy, ktoré existujú na Slovenskom trhu práce. Záver práce vysvetľuje zistené súvislosti vyvodené z analytickej časti a naskytuje možné riešenia.
Vedoucí práce: Tomáš Pavelka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses