Vykazování dluhopisů podle českých účetních předpisů a standardů a IFRS - Macháček, Martin; Zelenka, Vladimír, 1961-; Zelenková, Marie, 1973-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Tato bakalářská práce pojednává o právní a ekonomické úpravě dluhopisů, dluhopisové analýze a dále o účtování a vykazování dluhopisů u podnikatelů podle českých účetních předpisů a standardů a IFRS. Teoretická část je vysvětlena na příkladech diskontovaných a kupónových dluhopisů. Následně jsou oba systémy porovnány a je zjištěno, že největší rozdíl je v rozložení úroků, kdy IFRS striktně vyžaduje použití efektivní úrokové míry, zatímco podle českých účetních předpisů a standardů se předpokládá použití efektivní úrokové míry pouze u finančních institucí a velkých podniků. Podnikatelé pro své potřeby obvykle využijí lineární rozložení úroků.
Vedoucí práce: Vladimír Zelenka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses