Investiční analýza společností ČEZ, a.s. - Nistorenco, Daniela-Anghelina; Cibulka, Jakub; Staniek, Dušan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá fundamentální analýzou akcií společnosti ČEZ, na základě které jsem se pokoušela dospět k určitému investičnímu doporučení. Existuje několik druhů analýz, pro budování investičních strategií (fundamentální, technická, psychologická, teorie efektivních trhů), právě tyto metody jsou popsány a porovnány v první kapitole. Zbývající část práce je věnovaná fundamentální analýze, která je rozdělena do tří segmentů (globální, odvětvová, firemní). V rámci globální analýzy zkoumám vztah mezi vybranými makroekonomickými veličinami a vývojem akciových kurzů. V části odvětvové analýzy se zabývám regulací energetického odvětví a postavením společnosti ČEZ na domácím a zahraničním trhu. Poslední kapitola je věnována firemní analýze, kde pomocí několika metod vypočítávám vnitřní hodnotu akcií, na základě kterých doporučuji nejvhodnější investiční strategii.
Vedoucí práce: Jakub Cibulka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses