Technická analýzu a tvorba obchodního plánu na vybraném akciovém indexu - Pecka, Milan; Cibulka, Jakub; Fičura, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Bakalářská práce je zaměřena na technickou analýzu třech významných akciových indexů Dax-Performance-Index, Nikkei 225 Index a S&P 500 Index. Bakalářská práce obsahuje tři kapitoly, první dvě obsahují teoretický základ akcií, akciových indexů a technické analýzy, třetí kapitola využívá těchto teoretických základů pro analýzu indexů. Výsledkem technické analýzy je obchodní plán složený ze tří obchodních strategií, které byly vytvořeny pomocí genetických algoritmů. Strategie byly vytvořeny a testovány na historických datech, která byla rozdělena na In sample data a Out of sample data, abychom simulovali reálné spuštění strategie. Strategie vyprodukovala 167 % ročního zisku.
Vedoucí práce: Jakub Cibulka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses