Transformace účetního výsledku hospodaření podle českých právních předpisů na základ daně - Krocová, Denisa (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou úpravy účetního výsledku hospodaření na základ daně z příjmu právnických osob v českém právním prostředí. Cílem této práce je poukázat na hlavní položky, o které je nutné upravit daňový základ při respektování Zákona č. 568/1993 Sb., o daních z příjmů a na praktickém příkladu provést transformaci výsledku hospodaření na základ daně a nastínit možnosti využití daňové optimalizace. Práce je doplněna o úryvky daňového přiznání, kde se tato transformace aplikuje