Nastavení převodních cen inženýringové společnosti - Friedrich, Michal (2016)
Tato bakalářská práce si klade za cíl aplikovat teoretické poznatky z oblasti převodních cen při ověření nastavení převodních cen vybrané společnosti podnikající v oblasti inženýringu v souladu s principem tržního odstupu. První část práce se věnuje zejména rozboru platné legislativy a zavedené správní praxe v oblasti převodních cen, náležitostem dokumentace k převodním cenám a běžně využívaným metodám jejich stanovení. Druhou část práce tvoří případová studie spočívající v provedení srovnávací analýzy EBIT marže v odvětví inženýringu ve strojírenství a stavebnictví pomocí transakční metody čistého rozpětí a dále ve využití závěrů provedené srovnávací analýzy při hodnocení správnosti nastavení převodních cen vybrané společnosti.