Ekonometrická analýza cien bytov v Prahe - Garančovský, René (2016)
Cieľom tejto bakalárskej práce je kvantifikácia a vyhodnotenie významnosti ukazovateľov, ktoré majú významný vplyv na cenu bytovej jednotky v Prahe. Taktiež ide o porovnanie s už doteraz prevedenými analýzami. Moja analýza sa opiera o vzorku bytových jednotiek a ich údajov zo zoznamu ponúk realít na trhu. Podstata spočíva v analýze založenej na ekonometrickej báze. Práca je rozdelená do štyroch kapitol, z čoho sú prvá a druhá teoretické a tretia a štvrtá nesú praktický charakter. Prvá kapitola obsahuje základný popis bytových jednotiek, charakteristiku a územné prepojenie. V druhej kapitole popisujeme jednotlivé ekonometrické postupy. Do tretej kapitoly už vstupujú konkrétne výstupy nami uskutočnené v Eviews. Vo štvrtej a poslednej kapitole rozoberáme, porovnávame a analyzujeme jednotlivé výsledky predošlej kapitoly.