Ekonometrická analýza cien bytov v Prahe - Garančovský, René; Formánek, Tomáš; Frýd, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Cieľom tejto bakalárskej práce je kvantifikácia a vyhodnotenie významnosti ukazovateľov, ktoré majú významný vplyv na cenu bytovej jednotky v Prahe. Taktiež ide o porovnanie s už doteraz prevedenými analýzami. Moja analýza sa opiera o vzorku bytových jednotiek a ich údajov zo zoznamu ponúk realít na trhu. Podstata spočíva v analýze založenej na ekonometrickej báze. Práca je rozdelená do štyroch kapitol, z čoho sú prvá a druhá teoretické a tretia a štvrtá nesú praktický charakter. Prvá kapitola obsahuje základný popis bytových jednotiek, charakteristiku a územné prepojenie. V druhej kapitole popisujeme jednotlivé ekonometrické postupy. Do tretej kapitoly už vstupujú konkrétne výstupy nami uskutočnené v Eviews. Vo štvrtej a poslednej kapitole rozoberáme, porovnávame a analyzujeme jednotlivé výsledky predošlej kapitoly.
Vedoucí práce: Tomáš Formánek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses