Regulace v bankovnictví se zaměřením na hypotéční úvěry - Valenta, Martin; Ducháčková, Eva, 1958-; Rajl, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Tato bakalářská práce se hlavně zabývá regulaci v bankovnictví jako takové s důrazem na hypoteční úvěrování. Nejdříve jsou vymezeny subjekty, které mají pravomoc usměrňovat a řídit míru regulace v České republice a také jsou zmíněny i orgány, které mají ve své kompetenci kontrolu nad dodržováním těchto regulatorních pravidel. Obsahem této práce je samozřejmě i význam a cíle regulace v bankovním odvětví a její možné důsledky, které mohou mít kladné či záporné dopady. Taktéž jsou zmíněny metody dohledu bankovních institucí a jejich síla přítomnosti samoregulace. V druhé části je zejména kladen důraz na základní princip fungování hypotečních úvěrů a význam její regulace. Samozřejmě nebylo zapomenuto na aktuální trendy hypotečních úvěrů, jejich úrokových sazeb a současných návrhů regulatorních změn k přizpůsobení těchto skutečností. V závěru jsou v modelovém příkladu zobrazeny situace klienta, které by mohly nastat v průběhu splácení dlouhodobého úvěrového závazku. Analýza možných způsobů řešení a jejich případných dopadů.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses