Role centrální banky na peněžním trhu - Pláňková, Hana; Staniek, Dušan; Janda, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Předmětem této bakalářské práce je postavení centrální banky jako účastníka obchodování na peněžním trhu. První část práce v obecné rovině vymezuje centrální banku a její standardní nástroje k provádění měnové politiky, přičemž důraz je kladen na účinek jednotlivých transakcí s danými nástroji. Dále následuje charakteristika peněžního trhu, jeho účastníků a na něm obchodovaných produktů. Závěrečná část se zaměřuje na měnovou politiku České národní banky a její pojetí jednotlivých měnově-politických nástrojů, a to jak nástrojů běžně využívaných, tak i nekonvenčních, souvisejících s alternativními metodami naplňování cílů měnové politiky. Pro posouzení vlivu těchto operací byla provedena regresní analýza zachycující dopad devizových intervencí, aktuálně prováděných Českou národní bankou, na úrokové sazby korunového peněžního trhu.
Vedoucí práce: Dušan Staniek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses