Cudzia mena v slovenskom účtovníctve - Molčák, Filip; Svitlík, Jan, 1987-; Roubíčková, Jaroslava, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Bakalárska práca na tému Cudzia mena v slovenskom účtovníctve sa zaoberá pohľadom slovenského účtovníctva na účtovanie spojené s účtovaním v cudzej mene. Prvá časť práce sa zaoberá vysvetlením pojmov funkčná a vykazovacia mena. V druhej časti práca popisuje úpravu finančných výkazov účtovných jednotiek pôsobiacich v hyperinflačnej ekonomike. Ďalej sú v práci popísané možné vznikajúce kurzové rozdiely a ich účtovanie. Posledná časť popisuje vplyv kurzových rozdielov na dane. Každá časť práce je doplnená o názorné príklady, ktoré poskytujú reálne možné situácie, týkajúce sa danej problematiky. Cieľom práce je previesť čitateľa, ktorý sa doposiaľ nestretol s kurzovými rozdielmi, základmi pre pochopenie problematiky kurzových rozdielov.
Vedoucí práce: Jan Svitlík
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses