Proměny hudebního klubu Rock Café - Kynclová, Kristýna (2016)
V této bakalářské práci jsou analyzovány proměny hudebního klubu Rock Café v Praze. V teoretické části bakalářská práce shrnuje problematiku pořádání kulturních akcí obecně i se zaměřením na pražskou klubovou scénu. Vedle organizačních a dramaturgických aspektů se soustředí na ekonomické podmínky provozu klubů. V praktické části je aplikována problematika přímo na konkrétní případ hudebního klubu Rock Café, podrobněji se věnuje analýze činnosti klubu v letech 2008-2016. Na základě poznatků analýzy předvídá možný vývoj klubu a dalších kulturních institucí obdobného typu.