Analýza dopadů nového občanského zákoníku na bankovní obchody - Freibergová, Tereza; Dvořák, Petr, 1960-; Brodani, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Tato diplomová práce analyzuje dopady, které přinesla nedávná rekodifikace soukromého práva, na problematiku bankovních obchodů prostřednictvím porovnání současné účinné právní úpravy bankovních obchodů obsaženou v zákoně č. 89/2012 Sb., občanském zákoníku, s úpravou předešlou, kdy většina bankovních obchodů byla součástí zákona č. 513/1991 Sb., obchodního zákoníku. Práce popisuje jednotlivé druhy bankovních obchodů, ale věnuje se i tématům ochrany spotřebitele nebo úpravě obchodních podmínek. Cílem práce je pokusit se zhodnotit přínos těchto změn a analyzovat jejich dopady na činnost samotných bank a na jejich klienty.
Vedoucí práce: Petr Dvořák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses