Interní audit bank a jeho funkce při odhalování podvodných jednání - Kalousková, Lenka; Staniek, Dušan; Witzany, Jiří, 1966-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá rozborem interního auditu v bance a jeho funkce při odhalování podvodných jednání. Nejprve je shrnut vývoj auditu ve světě a v České republice, následně práce definuje obecné pojetí auditu a jeho rozdělení na interní a externí audit, jejichž vztah je podrobněji rozebrán. V rámci interního auditu je vysvětlena jeho podstata, charakteristika interního auditora a začlenění do organizační struktury. Důležitou součástí práce je postup interního auditu v bance, kde jsou vysvětleny všechny fáze a činnosti interního auditu. V části podvodného jednání jsou definovány druhy podvodů a jejich pachatelů. Mezi mnoha typy detekčních metod je vyzdvihnuta pozice interního auditu, která je významná při odhalování podvodů, přestože se nejedná o jeho hlavní činnost. Toto výsledné zjištění je podpořeno dvěma reálnými případy, které jsou analyzovány z pohledu interního auditu.
Vedoucí práce: Dušan Staniek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses