Veřejné výdaje na důchodový systém v ČR - možná zlepšení - Škoda, Michal; Urbánek, Václav; Kramata, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou veřejných výdajů na důchodový systém v ČR, jeho problémů a doporučeními k jeho zlepšení. První kapitola je zaměřena na definování veřejných výdajů, příjmů a výdajů státního rozpočtu a zejména na mandatorní výdaje a jejich analýzu. Ve druhé kapitole je popsán důchodový systém v ČR, který je v současnosti složen z prvního a třetího pilíře. V této kapitole je rovněž popsán zrušený druhý pilíř. Třetí kapitola se zabývá analýzou vývoje důchodového systému v ČR, a to z pohledu hospodaření, vyplácených dávek a státních příspěvku třetího pilíře a následně jsou v této kapitole také analyzovány problémy důchodové systému v ČR. Poslední kapitola se zaměřuje na komparace důchodových systémů, popis principů a předpokladů pro důchodovou reformu a doporučením k důchodové reformě. Obecně důchodový systém musí stát na vícepilířovém způsobu financování a být dostatečně diverzifikován pro co největší minimalizaci celkových rizik.
Vedoucí práce: Václav Urbánek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses