Transferové ceny v účetnictví a daních - Nutil, Michal (2016)
Bakalářská práce se zabývá problematikou transferových cen, která je v současné době velice dis-kutovaná. Student si klade několik dílčích cílů, které by měly vést k pochopení tohoto tématu. Prvním dílčím cílem je vysvětlení základních pojmů, které jsou naprosto nezbytné pro další po-chopení a orientaci v transfer pricingu. Dílčím cílem číslo dvě je vymezení převodních cen z pohledu práva, a to jak českého tak mezinárodního. Následně budou popsány metody stanovo-vání transferových cen a také dokumentace, která je nedílnou součástí jak bakalářské práce, tak transferových cen. Dalším záměrem bude znázornění vybraných transakcí ve skupině účetnictví. Na závěr se bude student zaobírat současnými kauzami v oblasti převodních cen. V této části dojde k vysvětlení principů, jež jsou využívány společnostmi, pro daňovou optimalizaci. A také zde budou popsány řešení těchto případů.