Finanční analýza a finanční plán společnosti Efko cz, s. r. o. - Pudilová, Veronika (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá zhodnocením a posouzením finanční situace a budoucího vývoje společnosti Efko cz, s. r. o. na základě zpracované finanční analýzy v letech 2010 až 2014. V první části práce je vymezena metodika finanční analýzy, popis konkrétních finančních ukazatelů a predikčních modelů hodnotících bonitu či finanční tíseň podniku. V druhé části jsou všechny tyto nástroje aplikovány na zvolenou společnost. Jejich výsledné hodnoty jsou slovně okomentovány a zdůvodněny. Doplňující částí je mezipodnikové srovnání v daném odvětví. Závěr praktické části tvoří krátkodobý finanční plán pro rok 2015, který znázorňuje pravděpodobný budoucí vývoj podniku. Z výsledků zpracované finanční analýzy a krátkodobého finančního plánu lze vyvodit, že podnik se nachází z hlediska finančního zdraví na mírně nadprůměrné úrovni s předpokladem dalšího pozitivního vývoje, a v porovnání s konkurencí se jeví jako stabilní podnik bez finančních potíží.