On-line účetnictví v ČR - Ševcovic, Michal (2016)
Bakalářská práce se v teoretické části zabývá definicemi pojmů, které poté provází celou praktickou část. Hlavním pojmem, který je zde definován je CLOUD, který je v nynější době často zaměňován za pojem on-line, ale po hlubším zkoumání tohoto pojmu jsou zřetelné rozdíly. Dalšími definovanými a vysvětlenými pojmy jsou EDI technologie, OCR technologie a ERP systémy. V praktické části se poté využívají definice z teoretické části a je zvoleno 7 podniků, které v České republice nabízejí platformy pro on-line účetnictví. Každá společnost je zkoumána zvlášť a na konci každé kapitoly je individuální zhodnocení dané platformy. V závěru je poté uvedeno souhrné zhodnocení všech platforem dohromady.