Alternativní formy měnové politiky při nulové úrokové sazbě - Brožek, Matouš; Quang, Tran Van; Metrah, Samy; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá alternativními formami měnové politiky, které centrální banky mohou využít v situaci nulových úrokových sazeb. V první části sledován vývoj měnově politických režimů od cílování měnového kurzu až po cílování inflace. Druhá část se poté zabývá alternativními formami měnové politiky, které lze využít v situaci dosažení nulových úrokových sazeb. Práce se věnuje kvantitativnímu uvolňování, negativním úrokovým sazbám a kurzovému závazku. Poslední část práce se zabývá popisem prováděné alternativní měnové politiky ve světě, jejími parametry a účinností ve smyslu dosažení konečných cílů měnové politiky.
Vedoucí práce: Van Quang Tran
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses