Historický vývoj peněz na českém území. - Borek, Filip (2016)
Cílem této práce je popsat peněžní vývoj na českém území v období, kdy v českých zemích jako oficiální platidlo platil pražský groš a v historických souvislostech ukázat, jak se Kutná Hora díky této minci stala po Praze nejvýznamnějším městem na tehdejším českém území. V praktické části potom dokázat, proč je nemožné vrátit se ke standardu peněz krytých drahým kovem, konkrétně stříbrem.