Historický vývoj peněz na českém území. - Borek, Filip; Revenda, Zbyněk, 1959-; Metrah, Samy; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Cílem této práce je popsat peněžní vývoj na českém území v období, kdy v českých zemích jako oficiální platidlo platil pražský groš a v historických souvislostech ukázat, jak se Kutná Hora díky této minci stala po Praze nejvýznamnějším městem na tehdejším českém území. V praktické části potom dokázat, proč je nemožné vrátit se ke standardu peněz krytých drahým kovem, konkrétně stříbrem.
Vedoucí práce: Zbyněk Revenda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses